تمیز کردن مبلمان منزل یکی از مهمترین کارهایی است که باید به طور مرتب انجام شود. مبلها تأثیر زیادی در زیبایی و لوکس بودن منزل دارند. ذرات گرد و غبار، خردههای نان و خوراکیهایی که لابهلای شیارهای مبل جمع شدهاند، لکههای چای یا نوشیدنی و سایر آلودگیها سبب میشوند مبل کثیف و کارکرده (!) به نظر برسد. بسیاری از افراد نظافت مبل و خصوصا تمیز کردن مبل پارچه ای را یکی از دشوارترین بخشهای نظافت منزل خود می دانند و اغلب سعی دارند تا از انجام آن خودداری کنند، البته واقعا هم تمیز کردن مبل پارچه ای کار سادهای نیست! اگر این کار را بهطور صحیح انجام ندهید، علاوه بر کثیفتر کردن آن، ممکن است به پارچهی مبلمان هم آسیب برسانید. با این تفاسیر، دستورالعملهایی برای تمیز کردن مبل پارچه ای وجود دارد که به شما کمک میکند بدون نگرانی و با خیال راحت به نظافت مبلها بپردازید. بنابراین قبل از آنکه یک پارچه و کمی شوینده بردارید و به جان مبلهای زبان بسته تان بیفتید، توصیه میکنیم این مطلب را از سایت آرونیوز مطالعه کنید.
اقداماتی که قبل از تمیز کردن مبلمان با استفاده از هر نوع شوینده باید انجام دهید:
۱٫ نظافت سطحی مبل
روی سطح مبل را جارو کنید تا سطح مبل از هرگونه گردوغبار و خردهریزها تمیز شود.
تمام شیارهای مبل را با قطعهی باریک و بلند جاروبرقی تمیز کنید.
بالشتکها را بردارید و زیر آنها را جارو کنید.
۲٫ استفاده از برس برای زدودن گرد و خاک
برای این منظور از یک پرس نرم و مناسب استفاده کنید تا به تار و پود پارچه مبل تان آسیب وارد نگردد.
۳٫ به جنس پارچه مبلمان تان توجه کنید و متناسب با آن اقدام نمایید.
مبلهای پارچهای معمولا برچسبهایی دارند که روی آنها جنس پارچهی مبل و نوع مواد شویندهای که میتوانید از آنها برای تمیز کردن مبل استفاده کنید، نوشته شده است. در غیر این صورت، هنگام خرید مبل، دربارهی جنس پارچه و نحوهی تمیز کردن آن از فروشنده سؤال کنید. علائم اختصاری روی برچسب مبل پارچه ای معمولا به شرح زیر است:
W: یعنی میتوانید از شویندههای مایع همراه با بخارشو استفاده کنید.
WS: یعنی هم میتوانید از شویندههای مایع همراه با بخارشو استفاده کنید و هم از شویندههای خشک.
S: یعنی فقط از شویندههای خشک استفاده کنید.
O: یعنی از مواد ارگانیک ساخته شده است و فقط باید از آب سرد برای تمیز کردن آن استفاده کنید.
X: یعنی نمیتوانید از شوینده استفاده کنید. مبل فقط باید با جارو یا برس تمیز شود، مگر آنکه از شامپوهای ویژهی این کار استفاده کنید.
اگر روی مبلمان لکههای چربی یا روغن هست، قبل از استفاده از شوینده و بخارشو ابتدا باید آنها را از بین ببرید. چون معمولا این لکهها بهسادگی تمیز نمیشوند و کار را سختتر میکنند. برای تمیز کردن این لکهها از پاککنندهی مخصوص استفاده کنید. البته شاید پیدا کردن این پاککننده کمی سخت باشد، اما در برخی از فروشگاههای حضوری یا فروشگاههای آنلاین میتوان آن را پیدا کرد. پس از زدودن لکههای چربی و روغن، میتوانید از شامپو یا شوینده استفاده کنید.
۱٫ آزمایش کردن شوینده
ابتدا باید شوینده یا شامپوی مدنظرتان را در محلی از مبل که قابل مشاهده نیست، آزمایش کنید. برای این کار، مقدار کمی از شوینده یا شامپو را روی پارچهی تمیزی بریزید و گوشهای از مبل را با آن تمیز کنید. پس از ۱۰ دقیقه آن را بررسی کنید. آیا رنگ پارچهی مبل تغییر کرده است؟ یک حولهی کاغذی روی آن قسمت بگذارید و فشارش بدهید. اگر رنگ پارچهی مبل به حولهی کاغذی نشت نمیکند، استفاده از این شوینده مشکلی ندارد.
۲٫ تهیهی مخلوط شوینده و آب
شویندهی موردنظر را همراه با مقدار مساوی آب، در ظرفی بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. مثلا یک پیمانه آب را با یک پیمانه شوینده یا شامپو مخلوط کنید.
۳٫ آماده کردن بخارشو
مخزن را در محفظهی مخصوص قرار بدهید و کلاهکی که مایع را نگه میدارد، باز کنید.
مخلوط آب و شوینده را درون مخزن بریزید و درب آن را ببندید.
شیلنگ را متصل کنید.
سر بخارشو را به انتهای شیلنگ متصل کنید.
۴٫ توزیع شوینده روی سطح مبل
سر بخارشو را روی سطح مبل قرار بدهید، دکمهی آن را فشار بدهید و نگهدارید تا مخلوط را روی مبل پخش کند. همچنان که دکمه را نگهداشتهاید، سر بخارشو را در سرتاسر مبل حرکت بدهید. این کار را بهآرامی انجام بدهید تا مخلوط آب و شوینده بهطور یکنواخت روی سطح مبل توزیع شود.
۵٫ جمع کردن شویندهی اضافی
دکمه را رها کنید و بهآرامی بخارشو را روی مبل حرکت بدهید تا شویندهی اضافی از سطح مبل جمع شود. در صورت لزوم، باز هم این کار را تکرار کنید. پس از اتمام کار، تمام شویندهی اضافی باید از سطح مبل تمیز شده باشد. اگر کمی از شوینده روی پارچهی مبل باقی بماند، ممکن است سبب تغییر رنگ دائمی آن شود و به ظاهر مبل آسیب برساند.
در پایان، اجازه بدهید مبل بهمرور زمان با جریان هوا خشک شود و از هیچ وسیلهای برای خشک کردن آن استفاده نکنید.